Traprenovatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een traprenovatie. Een traprenovatie is goedkoper dan het (laten) plaatsen van een compleet nieuwe trap. Ook kan het natuurlijk zijn dat uw trap is verouderd en daardoor wellicht zelfs onveilig is geworden. In dat geval is een renovatie van uw trap door Suver Wonen dé oplossing.

Maak een afspraak
traprenovatie hout

Voordelen traprenovatie

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het renoveren van uw trap. Het belangrijkste is dat een gerenoveerde trap weer helemaal veilig is en bestendig is om weer jarenlang mee te gaan. Een renovatie van uw trap zorgt ervoor dat de ruimte waarin de trap staat echt weer als nieuw oogt en bovendien kan de trap een echte ‘eyecatcher’ worden.

Buiten de hierboven genoemde voordelen, zijn er echter nog vele meer voordelen waarvan u kunt profiteren, wanneer u besluit om uw trap te laten renoveren door Suver Wonen. Het is onmogelijk om deze allemaal te benoemen, maar denk daarbij bijvoorbeeld aan de volgende voordelen:

Redenen om te kiezen voor een traprenovatie

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een renovatie van de trap in uw huis. Een trap en de treden hiervan kunnen bijvoorbeeld door de jaren heen enigszins gaan slijten. Ook kan de uitstraling van de trap minder worden en is het zelfs mogelijk dat de trap onveilig wordt (bijvoorbeeld door de slijtage). In dat geval is een traprenovatie een uitstekende oplossing.

Wat voor u uiteindelijk ook de trigger is om te kiezen voor traprenovatie, bij Suver Wonen helpen we u graag. Suver Wonen verzorgt al gedurende langere tijd verschillende traprenovaties. Dat zorgt ervoor dat we vaak weten welke soort renovatie er bij uw trap past, zodat u hier weer lange tijd van kunt genieten.

Suver Wonen helpt u graag bij deze keuze!

Contact opnemen
Suver wonen

Heeft u specifieke wensen?

Of wilt u graag samen de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact op! Samen met u kijken we graag naar de inrichting van uw (nieuwe) interieur en vertellen we u graag meer over alles waarvoor u bij Suver Wonen terechtkunt.

Onze werkwijze

Ieder interieuradvies begint met een bezoekje van de interieurstylist. Hij of zij komt graag bij u thuis om te luisteren naar uw wensen en de situatie goed in te schatten. Bij welke kleuren en materialen voelt u zich thuis, en wat maakt voor u een huis een droomhuis? Samen brengt u in kaart welke onderdelen van het interieur aangepakt gaan worden.

Na het bezoek bij u thuis gaat de interieurstylist aan het werk met een uitgebreid interieuradvies. Hierin worden alle onderdelen opgenomen die u samen afgestemd heeft. Voor elk onderdeel wordt een materiaal- en kleurkeuze opgesteld, en een duidelijk stappenplan waarin u terug kunt zien wat u wanneer kunt verwachten qua uitvoer.

Nadat u akkoord heeft gegeven op het interieuradvies, kunnen wij specialisten in gaan schakelen die het advies voor ons kunnen uitvoeren. U wordt volledig ontzorgd en hebt geen omkijken naar de werkzaamheden die in huis gaan gebeuren. Dankzij de duidelijke tijdslijn weet u precies wanneer u van uw nieuwe interieur kunt gaan genieten!

De puntjes op de i: de uiteindelijke sfeer in huis zit hem vaak in de details. Indien gewenst kunnen we uw huis ook voorzien van de juiste woonaccessoires, en ook raambekleding en verlichting zijn belangrijke details die een interieur kunnen maken of breken.

Contact opnemen

Veiligheid van de trap

Bij het kiezen voor een bepaalde traprenovatie gaat u waarschijnlijk niet over één dag ijs. Het is immers een belangrijke keuze waarbij over een aantal zaken nagedacht dient te worden. Heeft u (jonge) kinderen of bent u zelf minder ter been? Dan is veiligheid van de trap natuurlijk nóg belangrijker dan het altijd al is.

Ook dient een traprenovatie natuurlijk goed te passen in het interieur dat u voor ogen heeft. Bij Suver Wonen hebben we producten om uw hele inrichting in te richten en zodoende weten we altijd wat voor soort trap, maar ook welke andere producten goed kunnenn staan in uw huis.

traprenovatie met verlichting

Verschillende materialen

Voor veel verschillende materialen kunt u bij Suver Wonen terecht als dé partij voor uw traprenovatie! Of het nu gaat om overzettreden van parket, pvc of laminaat, wij nemen graag de renovatie op ons.

Het is natuurlijk goed mogelijk dat u op dit moment al gebruik maakt van een bepaald materiaal en dat dit al heel goed in uw interieur past. Het kan ook zo zijn dat u een complete make-over op de planning heeft van uw inrichting en hier de trap op wilt afstemmen. In dat geval is het belangrijk om na te denken over welk materiaal hier het beste bij past. Wij komen graag vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bespreken.

Plan een afspraak in

Bespreken van de wensen bij u op locatie

Wij van Suver Wonen komen graag bij u op locatie langs. Op locatie kunnen we vaak het beste oordeel geven en kunnen we uw eventuele wensen en behoeftes toetsen aan de mogelijkheden qua ruimte en materiaal. Dankzij de ervaring die wij hebben op het gebied van traprenovatie, kunnen we u vaak voorzien van een gedegen advies.

Bovendien kunnen we bij u op locatie nog veel beter de sfeer proeven dan wanneer we een inschatting moeten maken op basis van bijvoorbeeld foto’s. We komen vrijblijvend bij u langs, waarna we samen met u in overleg gaan over de gewenste trap en de materialen die daarbij horen.

Plan een afspraak in

Verschillende soorten trappen

Naast de verschillende materialen waaruit een trap kan zijn vervaardigd, bestaat er natuurlijk ook verschil tussen het soort trappen. Daarbij kunt u bijvoorbeeld denken aan een open trap of een gesloten trap. Een open trap heeft niet de beschikking over zogenaamde stootborden, waardoor je zo door de trap heen kunt kijken. Dit zorgt voor een behoorlijk ruimtelijk gevoel.

Een gesloten trap daarentegen heeft wel stootborden. De trap en het gevoel eromheen is dus iets minder ruimtelijk, maar een gesloten trap staat wel te boek als een iets veiligere variant trap. Het kan ook per huis verschillen welke soort trap het beste kan staan, daarom gaan we hierover graag met u in gesprek.

traprenovatie zwart wit

Combineer de trap met de vloer

Wanneer u besluit om de traprenovatie uit te laten voeren, is het een goed idee om rekening te houden met het materiaal en de kleur van de vloer die u heeft liggen (of nog gaat plaatsen). Over het algemeen geeft het namelijk een prachtige uitstraling wanneer de vloer en de (nieuwe) trap goed op elkaar aansluiten.

Bij Suver Wonen hebben we jarenlang ervaring met verschillende soorten vloeren. We hebben meerdere varianten vloeren die we aan u kunnen aanbieden en hebben ook lange ervaring met het leggen hiervan. Uiteindelijk kunnen we u ondersteunen bij alle zaken op het gebied van interieur, zodat u echt een mooi geheel krijgt.

traprenovatie advies op maat

Advies op maat

Heeft u al een idee over het soort traprenovatie dat u wilt gaan laten uitvoeren? Of staat u er juist nog helemaal ‘blanco’ in en wilt u graag meer horen over de verschillende vormen van traprenovatie? In beide gevallen helpen wij u graag! Plan via onze afsprakenmodule een afspraak in en wij komen vrijblijvend bij u langs om samen met u de wensen en mogelijkheden door te nemen.

Plan een afspraak in