Duettes

Duettes, ook wel dupligordijnen genoemd, zijn een prachtige ruimtebesparende vorm van raamdecoratie. Deze strakke gordijnen met horizontale plooien zijn niet alleen compact in omvang, ze zijn ook nog eens flexibel verstelbaar aan de onder- en bovenkant. Daardoor kunt u snel switchen tussen verschillende hoeveelheden lichtinval en privacy. Wilt u weten wat duette shades voor uw ruimte kunnen doen? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak met één van onze specialisten. Ze komen graag bij u thuis om de mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak

Wat zijn duettes?

Duettes staan ook wel bekend onder de naam duette shades of dupligordijnen. Ze bestaan uit twee lagen stof die een flexibele honingraatstructuur vormen. Gemakkelijk te verstellen aan de bovenkant of onderkant: u kunt duette gordijnen reduceren tot een smalle strook of volledig uittrekken waardoor het volledige raam bedekt wordt. Duette shades zijn te krijgen in lichtdoorlatende of juiste verduisterende varianten.

Het verschil tussen duettes en plisségordijnen

Vaak worden duette gordijnen verward met de klassieke plisségordijnen. Niet zo vreemd, want er zijn veel gelijkenissen. Beide hebben een horizontale wafelstructuur, worden op het raam geplaatst en zijn aan de boven- en onderkant uit te trekken of juist in te vouwen. Maar wat is dan het verschil? Bij duettes wordt gemaakt van een dubbele laag stof en bij plissé is er slechts sprake van één laag stof. Duette shades zijn dus eigenlijk twee plissélagen die aan elkaar bevestigd zijn. Welke voordelen bieden duettes of dupligordijnen dan boven plisségordijnen?

Warmte- en geluidsisolerend

Doordat duettes werken met twee lagen stof die samen een honingraatstructuur vormen, ontstaat er een reservoir stilstaande lucht tussen de twee lagen. Dit werkt optimaal isolerend: zowel op het gebied van warmtebehoud als op geluidsreductie. U zult merken dat u via de ramen minder warmte verliest, en dat geluiden van buitenaf nog minder makkelijk binnendringen in huis.

Strakkere afwerking

Plisségordijnen zijn enkellaags; dit betekent dat er geen plaats om het binnenwerk te verbergen. Het touwwerk dat de bediening mogelijk maakt, is dus zichtbaar door uw gordijn geregen. Bij duettes is het makkelijker om dit binnenwerk te verbergen: tussen de twee lagen van uw duette gordijnen verdwijnen alle onrustige details en u houdt een strak ontwerp over.

Bekijk ook onze plisségordijnen

Uw duettes op maat gemaakt

Wij leveren graag maatwerk als het om dupligordijnen gaat. Ieder raam is toch weer anders, en om een perfecte aansluiting te kunnen garanderen zijn duettes op maat dé oplossing. Ook uw duettes zullen we dus nauwgezet inmeten, zodat ze bij oplevering perfect aansluiten op het kozijnwerk. Duettes op maat geven een nog elegantere uitstraling: de naadloze afwerking draagt bij aan de allure van het geheel.

Suver wonen

Heeft u specifieke wensen?

Of wilt u graag samen de mogelijkheden bespreken? Neem dan gerust contact op! Samen met u kijken we graag naar de inrichting van uw (nieuwe) interieur en vertellen we u graag meer over alles waarvoor u bij Suver Wonen terechtkunt.

Onze werkwijze

Ieder interieuradvies begint met een bezoekje van de interieurstylist. Hij of zij komt graag bij u thuis om te luisteren naar uw wensen en de situatie goed in te schatten. Bij welke kleuren en materialen voelt u zich thuis, en wat maakt voor u een huis een droomhuis? Samen brengt u in kaart welke onderdelen van het interieur aangepakt gaan worden.

Na het bezoek bij u thuis gaat de interieurstylist aan het werk met een uitgebreid interieuradvies. Hierin worden alle onderdelen opgenomen die u samen afgestemd heeft. Voor elk onderdeel wordt een materiaal- en kleurkeuze opgesteld, en een duidelijk stappenplan waarin u terug kunt zien wat u wanneer kunt verwachten qua uitvoer.

Nadat u akkoord heeft gegeven op het interieuradvies, kunnen wij specialisten in gaan schakelen die het advies voor ons kunnen uitvoeren. U wordt volledig ontzorgd en hebt geen omkijken naar de werkzaamheden die in huis gaan gebeuren. Dankzij de duidelijke tijdslijn weet u precies wanneer u van uw nieuwe interieur kunt gaan genieten!

De puntjes op de i: de uiteindelijke sfeer in huis zit hem vaak in de details. Indien gewenst kunnen we uw huis ook voorzien van de juiste woonaccessoires, en ook raambekleding en verlichting zijn belangrijke details die een interieur kunnen maken of breken.

Contact opnemen

Liever andere raamdecoratie?

Ook voor andere raambekleding kunt u bij Suver Wonen terecht. We geven u graag een zo breed mogelijke keuze: zo weten we zeker dat u altijd de gordijnen vindt die precies bij uw wensen aansluiten. Bekijk ook eens onze andere soorten gordijnen en raambekleding en ontdek de mogelijkheden die ze voor uw interieur bieden.

traprenovatie advies op maat

We komen graag bij u langs

Kenmerkend voor de service van Suver Wonen in onze persoonlijke aanpak. Voor het aanmeten van duette gordijnen komen we dan ook graag bij u thuis: allereerst om de mogelijkheden met u te bespreken, maar ook om een goede inschatting te maken van uw ruimte en uw wensen. Om de inmeting goed te laten verlopen, doen we dat ook graag ter plaatse voor u. Zo weet u zeker dat uw duettes perfect gaan passen, en dat u unieke duettes geleverd krijgt. Neem gerust contact op voor een vrijblijvende afspraak bij u thuis!

Neem contact op